Samhällsplanering

Introduktion politiker, storbildsskärm.

Introduktion i PBL för förtroendevalda – en första ”sneakpeak”.

Idag har jag fått förmånen att titta på en förhandsvisning av introduktionen i PBL för förtroendevalda som vi just nu arbetar med på Boverket. Introduktionen vänder sig till kommunala politiker och kommer att vara webbaserad. Materialet innefattar 5 moduler som vardera är ca 20 minuter långa. De olika modulerna handlar om översiktsplanering, detaljplanering, lov- och byggprocessen, tillsyn samt ett avsnitt som vi valt att kalla allmänt om PBL. De olika modulerna kan studeras var för sig eller i grupp – förslagsvis på ett nämndsammanträde.

 

Sakexperterna på området här på Boverket har under flera intensiva veckor skrivit manus som bollats ”avigt och rätt” med SKL (Sveriges kommuner och landsting) samt webbföretaget som ska tillverka själva introduktionen.

 

Nu pågår alltså ytterligare juridisk kvalitetssäkring samt animering av de olika delarna och i april beräknas introduktionen i PBL för förtroendevalda vara färdig. Materialet kommer att finnas tillgängligt på PBL kunskapsbanken och är kostnadsfritt! Du kan även anmäla dig till vårt nyhetsbrev och på så vis få reda på när introduktionen i PBL finns tillgänglig.

 

20150206_132443
Introduktionen innehåller även mindre filmer. Bland annat när Boverkets rättschef, Yvonne Svensson, berättar om vad Plan- och bygglagen är bra för.

 

Till hösten beräknas en grundutbildning för tjänstemän på kommuner och länsstyrelser vara färdig. Vill du veta mer om detta, eller andra delar i vårt uppdrag PBL kompetens kan du läsa mer på PBL kompetens.

 

Trevlig helg!

 

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *