Samhällsplanering

Sommaren närmar sig

Förra veckan fick jag möjligheten att besöka Länsstyrelsen Gävleborg, som tillsammans med Länsstyrelen Dalarna ordnade ett PBL seminarium för handläggare på kommunerna inom bygg och lov. Alltid lika roligt att få diskutera frågor som just nu är ”heta” på kommunerna. Inför sommarsäsongen börjar en och annan anmälan om att få uppföra bland annat attefallshus att komma in till kommunerna. När de nya reglerna kom förra sommaren höll Boverket ett webbseminarium om dessa och i tillhörande chat fick vi in mängder med frågor. Många av frågorna var kluriga och krävde mindre utredningar för att vi själva skulle veta vad vi skulle svara. För några veckor sedan publicerade vi till exempel ytterligare svar på frågor. Frågorna och svaren hittar du i relaterad information på sidan för webbseminariet.

En av frågorna var exempelvis:
Kan man koppla ihop attefallshuset med bostadshuset med hjälp av en 15 kvm tillbyggnad, skärmtak eller dylikt?
Svar: Nej. Attefallshuset måste vara fristående. Eftersom attefallshuset ska vara fristående kan man inte bygga ihop det varken med ett en- eller tvåbostadshus eller med någon annan byggnad, till exempel genom en inglasad gång eller skärmtak.

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *