Aktuellt

Skärmklipp webbseminarium

Webbsändning från Boverket

Det är inte varje dag planeringsarkitekter och jurister på Boverket deltar i en live-sändning med möjlighet att nå ut till planerarsverige som ihärdigt väntar på vägledning kring både den nya planprocessen och de allmänna råden för planbestämmelser. Så det gäller att ta tillfället i akt och leverera när tillfälle ges!

Med fokus på vad som efterfrågas ute i kommunerna och vad vi faktiskt kan vägleda kring – vi har ju inte svar på allt, men vill gärna dela med oss av det vi kan, satte vi ihop ett program. Programmet blandade vägledning från Boverket och diskussion om rättsfall med besök på både kommunen, lantmäteriet och länsstyrelsen. Det var helt enkelt en blandad kompott som belyser en del av de saker kommunen och andra aktörer ska beakta vid en planläggning.

Se gärna webbsändningen i efterhand här.

Webbseminarium är en del av vårt vägledningsarbete, ett arbete som vi först och främst koncentrerat till PBL Kunskapsbanken. Du glömmer väl inte bort att besöka PBL kunskapsbanken med jämna mellanrum. PBL kunskapsbanken är under ständig utveckling och att den kontinuerligt fylls på med ny vägledning.

Men åter till webbseminariet. Vi vill tacka de kommuner och övriga som deltog under live-sändningen och som bidrog till paneldiskussionen i slutet. Inkomna frågor är ett sätt för oss att ta del av de svårigheter som ni ställs inför. Vi hoppas att det var lika givande för er som för oss!

Till sist vill jag avsluta med att säga att det kommer sändas fler webbseminarier från Boverket. Håll utkik för mer information på boverket.se.

/Hanna Faming

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *