Internationellt

Det nordiska planmyndighetsmötet i Oslo 19-21 augusti 2015

planmyndigheten

En bild säger mer än tusen ord. Så vad tänker du på och associerar till när du tittar på den här loggan? Själv tänker jag först att det är ett (utländskt) höghastighetståg som svischar förbi mig. Så ser jag de svaga kurviga linjerna – en nedtill och en upptill. Det måste vara ett vattendrag och en bergskedja som speglas i den silvriga metallfarkosten. Fart och modernitet à la 1960-talets rymdfärder, fast horisontellt på marken och lite uppdaterat. Kanske är det så de tänkte på det norska Kommunal- og moderniseringsdepartementet, för det är därifrån som loggan kommer, och det är där som våra norska kollegor på Planavdelingen håller till. Kanske betyder det att alla fjäll och dalar ska nås av denna modernitet med god infrastruktur och snabb tillgång till världen i stort – samtidigt som det norska landskapet värnas och man överallt kan hoppa av tåget för att «gå på tur». Detta lär vi bli varse när vi nästa vecka besöker våra norska kollegor på det årliga mötet mellan de nordiska planmyndigheterna.

Olov Schultz

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *