Internationellt

Nytt samhälle för 400 000 invånare i Vulkan

Snöhetta har designat ett helt nytt samhälle för 400 000 invånare. Projektet får ses som ett inlägg i utvecklingen av stad-land-samarbetet, eftersom det handlar om världens förmodligen första arkitektdesignade bikupor. Albert Einstein lär på sin tid ha sagt, att om bina försvinner så har människosläktet bara fyra år kvar på jorden.

Nytt samhälle för 400 000 invånare i Vulkan norr om Oslo centrum.

Ett helt nytt samhälle för 400 000 invånare i Vulkan norr om Oslo centrum.

Så viktiga är de för våra växande grödor, djurens och människornas matproduktion. Säkert finns det plats för fler sådana ”stadsjordbruk” på våra gröna tak och terrasser, och med tanke på att många arkitekter envisas med att rita platta tak, så kan dessa ”takkupor” i många fall ge värdefullt estetiskt mervärde till modern bebyggelse.

Världens förmodligen första arkitektdesignade bikupor

Världens förmodligen första arkitektdesignade bikupor

/Olov Schulz, på Nordiska planmyndighetsmötet

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *