Aktuellt

Vilken betydelse har länsmuseet för det kommunala kulturmiljöarbetet?

Under två soliga dagar i Uppsala diskuterades länsmuseernas roll i det kommunala kulturmiljöarbetet. Det var länsmuseernas samarbetsorgan för byggnadsantikvariska frågor (BARK) som bjudit in till årsmöte. Mycket hann diskuteras: såväl upphandlings- och certifieringsfrågor som relationers betydelse och lämpliga upplägg på kulturmiljöprogram. Förutom länsmuseernas egna inspel berättade Johan Aspfors från länsstyrelsen i Stockholms län om sin mångåriga erfarenhet som kommunantikvarie och vilken nytta han nu har av det i sin nya roll. Själv fick jag möjlighet att prata om hur Boverkets och andra aktörers kulturmiljöarbete kan stödja kommunerna. Den som vill fördjupa sig i det sistnämnda klickar här: http://www.boverket.se/kulturmiljo

Som alltid är det nyttigt att höra om andras vardag. Mycket både förenar och skiljer oss i vårt dagliga knot. Jag fick en hel del uppslag på saker som Boverket bör jobba vidare med. Att åka på BARKs årsmöte odlar inte bara mitt kontaktnät, utan är också ett väldigt effektivt sätt att få reda på vad som funkar eller inte i praktiken.

På bilden syns Uppsalabor njuta av vårsolen, till höger Upplandsmuseet.

Uppsala 160317

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *