Boende

Storstäderna på plats i Almedalen

Många seminarier blir det på en dag! Inga svårigheter att hitta seminarier med bostadsfrågor i Almedalen. ”Den stora utmaningen är inte att bygga fler bostäder utan att bygga bostäder som folk har råd att bo i”, sa Johan Löfstrand (s) från civilutskottet och det verkade som om många kunde hålla med om det. Noterar att både Malmö och Göteborg utgår från gedigna kunskapsunderlag i sin strategiska planering för att bygga bort bostadsbristen och minska segregationen.

Ett jämlikt Göteborg handlar också om att kollektivtrafikresandet ska ökas, hälsosam miljö och om möjligheter till inflytande för medborgarna. Näringslivets engagemang är viktigt när 1000 bostäder ska byggas till år 2021 i Älvstaden. Intressant och innovativt grepp från stadens sida att gå in för fyra nivåer av hyror i syfte att motverka segregationen.

Malmö har en ny plan som bygger på Malmökommissionens rapporter, med tonvikt på social hållbarhet. Staden ska hänga samman socialt och urbant. Varje ny byggnad ska bedömas utifrån vilket värde den ska tillföra.

 

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *