Aktuellt

Jämställdhet på agendan

Ett inte så stilla sommarregn föll över tälttaken i onsdags eftermiddag. På Rigagränd avhandlades under en intensiv timme jämställdhet i planeringen. Inledningsvis presenterade seminariets värd, Svenska stadskärnor, hur de arbetat med Purple Flag. Certifieringen handlar om att skapa attraktiva och trygga stadskärnor även på kvällstid. Nio svenska städer har tillsammans vidareutvecklat en engelsk metod genom att även integrera jämställdhet. Därefter var det dags för kortspel! Företaget Add Gender fick med sin nyligen framtagna kortlek oss alla att interagera och reflektera över hur jämställdhet kan bli en naturlig del i den fysiska planeringen. Båda projekten är en del av Boverkets satsning ”Jämställda offentliga miljöer” som du kan läsa mer om på vår webb. Ett viktigt uppdrag eftersom jämställdhet ytterst handlar om demokrati och mänskliga rättigheter!

5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *