Aktuellt

PBL-dagen tar sin början

Efter en tidig morgon med ljummet flygplanskaffe landar vi tillslut i Stockholm på Boverkets PBL-dag. Efter registrering, varmt kaffe och lite mingel var det dags att ta plats vid de numrerade, runda borden som var laddade med ”paddor” för att åhörarna ska kunna skicka sina frågor direkt upp på scenen.

Vår egen Patrik Faming öppnar dagen med finess och hälsar samtliga välkomna, först på scen bjuds sedan Boverkets rättschef Yvonne Svensson och avdelningschef Göran Persson upp för att diskutera regelverkets möjligheter såväl som de utmaningar som vi står inför för att fler ska kunna erbjudas bostad, kommuner, länstyrelser och myndighet såväl som byggherrarna, ”vi ska bygga mer, hållbart och snyggt” .

En inspirationskavalkad av nationella utvecklingsprojekt som Boverket gett stöd paraderar sedan fram och levererar både ideer och resultat på hur man kan arbeta proaktivt och aktivt med PBL på olika nivåer och över gränser, allt lett av Boverkets Madeleine Hjortsberg. Detta lovar gott inför diskussionerna i mingelpausen senare.

 

 

Taggar:
4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *