Aktuellt

”Now lets go get sh*t done!”

Medan snön yr i mörkret tuffar vårt tåg hem mot Karlskrona efter två intensiva dagar i Linköping. En handfull boverkare har deltagit på Nordens största årliga konferens för transportsektorn – VTIs Transportforum 2017. De 1600 deltagarna på den 34e konferensen i ordningen har i år haft möjlighet att välja mellan 95 vetenskapliga sessioner, fyra workshops, en mängd mingel och knappt femtio utställningsmontrar.

I sitt inledningsanförande lyfte infrastrukturminister Anna Johansson fram Agenda 2030s betydelse. Vår väg bort från det fossilberoende och analoga kan enligt henne ske bland annat genom mer lokalt anpassade styrmedel. Nästa talare, trafik- och stadsplanerare Gabe Klein, berättade på ett målande sätt hur han arbetat med att förändra stadsmiljö och resande i Chicago och Washington DC. Framgångsfaktorerna var korta och tydliga mål inkl. distinkt ansvarstagande. Med utgångspunkt i hans slogan ”Now lets go get sh*t done” diskuterade därefter en panel stadsutveckling utifrån svenska förhållanden. Efter det var föreläsningarna i plenum slut och vi kunde ge oss i kast med övriga programpunkter. Sessionerna hade en bred spännvidd och rörde allt från att skapa tågtidtabeller, vägytemätning och gestaltning av höghastighetsbanan till barns mobilitet och trafikytors potential i stadsplaneringen.  Nu får vi bara hoppas att infrastukturen kan stå emot vädrets makter hela vägen hem!

 

5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *