E-förvaltning

Personer sitter runt flera bord i ett stort rum

De som aktivt arbetar/ska arbeta och projektets styrgrupp var med på kick off för Får jag lov-projektet.

Kick off med ”Får jag lov?”-projektet

Nu i onsdags och torsdags (18-19 januari) hade ”Får jag lov?”-projektet kick off på den relativt nybyggda Helsingborg arena. Syftet med kickoffen var att sparka igång steg två i projektet.

”Får jag lov?” är ett projekt som ska utveckla gränssnitt och digitala tjänster till lov- och byggfasen. Allt från att den sökande (byggherren) får en idé, såsom att bygga nytt, bygga till, installera en kamin osv. till att man har fått slutbesked ingår i projektet.

Det var strax under 70 personer som deltog på kickoffen. Både de som aktivt arbetar/ska arbeta och projektets styrgrupp var till stor del närvarande.

På kickoffen presenterades och diskuterades en hel del saker. Både projektkoordinator (Maria Rydqvist) och alla arbetspaketsansvariga presenterade projektets och arbetsgruppernas vision som senare vidarediskuterades i två gruppövningar.

Arbetsmetoden vi ska använda i projektet är Agil. Det är en arbetsmetod som förlitar sig mer på att projektdeltagarna konstaterar vad som behöver göras än att en projektledare håller i styrspakarna.

Sydarkivera hade en presentation om informationskartläggning som utmynnade i ett grupparbete där vi, per arbetspaket, beskrev informationsflödet för en skylt. Hela vägen från idé till slutbesked.

Läs mer om projektet på Boverkets webbplats
http://www.boverket.se/sv/byggande/uppdrag/far-jag-lov/
http://www.boverket.se/sv/om-boverket/publicerat-av-boverket/nyheter/far-jag-lov/

/Fredrik Olsson

3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *