Aktuellt

Nu har vi lanserat vår nya e-tjänst – Planbestämmelsekatalogen

Nu finns ett nytt hjälpmedel för dig som arbetar med bygglov och detaljplaner. Illustration: Boverket

Nu är vår nya e-tjänst, Planbestämmelsekatalogen, lanserad. Vad är då planbestämmelsekatalogen? Jo, det är ett verktyg som ska förenkla vardagen för dig som arbetar med detaljplaner eller bygglov i landets kommuner eller på företag. Planbestämmelsekatalogen ger hjälp med att tolka om äldre bestämmelser till dagens sätt att formulera planbestämmelser, vilket underlättar vid digitalisering och tolkning. Ett första steg mot att digitalisera hela plan- och bygg(lovs)processen.

Under ca 3 års tid har medarbetare på Boverket gått igenom äldre planhandböcker och fört in informationen om planbestämmelser i ett Exceldokument. Ett dokument som nu ligger till grund för databasen och e-tjänsten.

Du hittar e-tjänsten på PBL kunskapsbanken

Du kan även läsa en intervju med arkitekterna bakom Planbestämmelsekatalogen

/Lina Magnusson

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *