Aktuellt

I kölvattnet av #MeToo – Forum jämställdhet 2018

Forum Jämställdhet i Karlstad. Foto: Boverket

För tredje året i rad genomfördes Forum Jämställdhet. Den här gången var det Karlstads kommun och Region Värmland som tillsammans med Sveriges Kvinnolobby var värdar för konferensen, där ett 30-tal seminarier och metodverkstäder stod på programmet.

Under två dagar har vi fått ta del av goda exempel på flera verksamheter som har jämställdhetsintegrerats. Vi har i vår tur spridit våra kunskaper om hur Boverket jobbar med frågan i sin verksamhet.

 

Invigningstalare för konferensen var Robert Jensen, professor i journalistik vid Texas University. Han berättade varför kvinnor och män behöver feminism och på vilket sätt jämställdhet är svaret på allt från klimathot och ekonomiska kriser till alla former av våld.  Även jämställhetsminister Åsa Regnér höll ett anförande där hon lyfte bristen på jämställdhet som en samhällsfara.

 

I en paneldebatt fick vi bland annat lyssna på Annie Lööf, partiledare Centerpartiet, Agneta Broberg, Diskrimineringsombudsman och Anna Wenner, HR-direktör Skanska Sverige. I samtalet togs upp vilka skyldigheter som samhället har för att vidta åtgärder mot sexism och hur en våldsbejakande och våldstillåtande kultur i arbetslivet kan motverkas.

 

Innan vi tog tåget hem mot Karlskrona hann vi med ett kort besök på Lars Lerins konsthall i Sandgrund.

 

/ Kerstin Andersson, Mona Johansson Rapp och Maria Nilsson

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *