Aktuellt

Riksarkitekten på Stadsarkitektdagen

Christer Larsson på Stadsarkitektdagen. Foto: Boverket

Riksarkitekten Christer Larsson håller föredrag på Stadsarkitektdagen och berättar om vikten av god arkitektur med människan är centrum.  Att vi nu har ett unikt tillfälle med en arkitekturpolitik som är beslutad av riksdagen att jobba aktivt med frågorna. Rollen som riksarkitekt innebär att driva ämnet i syfte att bättre möta utmaningar för ett hållbart samhällsbyggande och kroka arm med alla som arbetar med frågorna i landet. Men också delta i Boverkets interna arbete med att genomföra Boverkets regeringsuppdrag att spana, stödja och samordna. Christer menar att det är bra att Boverket har fått uppdraget, med tanke på den kompetens som finns här och riksarkitekten ger nu uppdraget en flygande start med många kompetenta medarbetare.    / Anette Löfgren

3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *