Boende

En osorterad buffé av mötesplatser

Almedalen erbjuder en osorterad buffé av mötesplatser, seminarier och event, från ”Tantpatrullen” till ”Syndikalisterna”.

På Donners plats förklarar Tantpatrullen hur kvinnor strukturellt missgynnas ekonomiskt och kräver ett rättvist pensionssystem. Längs gatan ner mot Almedalen är det skinande blanka lyxbilar på podier som drar blickarna sig – i år är de elektriska. Och nere på Strandvägen, granne med Dagens Industri med sitt gigantiska tält, håller Syndikalisterna till. Det här är Almedalen i ett nötskal – vitt skilda intressen, som erbjuder en osorterad buffé av mötesplatser, seminarier och event!

Själv tyckte jag det var mycket intressant att höra Carina Bergfelt ge lite inblickar i sin bevakning av Trumps USA. Och kanske ännu mer att höra Anna Hedemos intervju med Inga-Britt Ahlenius. De pratade om korruption. Inga-Britt berättade att Sverige visserligen ligger bra till jämfört med andra länder men att kommunerna är sårbara. Kommunerna upphandlar för 600 miljarder per år, samtidigt som de fortfarande är organiserade som små ekonomiska föreningar. De är så svagt reglerade att de är vidöppna för korruption, menade hon.

/ Ulrika Hägred

Taggar:
1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *