Boverksbloggen

En inspirerande arkitektonisk nod i Dalarna

Häromveckan hade jag nöjet att delta i Dalarnas arkitekturråds Arkitektur i planeringsprocessen. Konferensen ville belysa arkitekturpolitik på nationell, regional och lokal nivå. Dagen gav även möjlighet att diskutera Arkitekturrådets framtida inriktning, inte minst med tanke på den nyligen presenterade arkitekturpropositionen. …Läs mer »
Skrivet av Suzanne Pluntke den 29 mars 2018 11:38

I kölvattnet av #MeToo – Forum jämställdhet 2018

För tredje året i rad genomfördes Forum Jämställdhet. Den här gången var det Karlstads kommun och Region Värmland som tillsammans med Sveriges Kvinnolobby var värdar för konferensen, där ett 30-tal seminarier och metodverkstäder stod på programmet. Under två dagar har …Läs mer »
Skrivet av Boverket den 9 februari 2018 14:17

Boverket på JiM-dagen

Den 7 november deltog Boverket tillsammans med ytterligare 58 statliga myndigheter på JiM-dagen på Folket Hus i Stockholm. Myndigheterna har det gemensamt, att de har ett regeringsuppdrag att jämställdhetsintegrera sin kärnverksamhet.  I februari 2018 ska Boverket lämna in en delrapport …Läs mer »
Skrivet av Boverket den 16 november 2017 12:54

Cykling beaktas i samhällsplaneringen

För 200 år sedan uppfann Karl Drais den första cykeln i Mannheim. Med anledning av detta jubileum blev den tyska staden Mannheim värd för den internationella cykelkonferensen, ICC 2017. Under tre dagar har 300 deltagare samlats, hälften forskare och hälften …Läs mer »
Skrivet av Boverket den 17 oktober 2017 12:02

Evidensbaserad stadsutveckling – ett guldkorn från Almedalen

Det har gått över en månad sedan jag lämnade Visby och Almedalen. Nu undrar ni kanske om någon ens kommer ihåg vad som sades i Almedalen efter semestrar och skandaler med Transportstyrelsen. Jodå, semestern har filtrerat bort oväsentligheter och kvar …Läs mer »
Skrivet av Ulrika Åkerlund den 16 augusti 2017 13:25

Tre dagar i Almedalen med energi

Mitt första Almedalsbesök var onsdag till fredag i strålande sol och jag försökte koncentrera mig på seminarier om byggnader och energi bland de drygt 4000 seminariernaa. Flera kommentarer visade för övrigt att ändringen i föreskriften BEN om att 21 grader …Läs mer »
Skrivet av Boverket den 14 juli 2017 10:24

Let´s build changes!

Från Almedalen till Bryssel Efter några dagar i Almedalens vimmel av ämnen och människor med vilja att förändra hade jag möjligheten att lyssna av om samma tongångar hörs från EU Kommissionen – och JA – det var mycket detsamma som togs …Läs mer »
Skrivet av Lena Hagert Pilenås den 12 juli 2017 16:43

Vi spelar alla floskelbingo

Detta konstaterades på Plattformens seminarium En stadspolitik för vem? blogginlägg: Plattformen för hållbar stadsutveckling Vi diskuterar alternativa stadsbyggnadsprinciper för lite och alla går på samma boll. Min reflektion är att årets Almedalsseminarium mycket har handlat om kvalitet i processer till …Läs mer »
Skrivet av Malin Andersson den 11 juli 2017 10:19

Mellanrummens renässans

Efter två intersiva dygn i Almedalen försöker jag summera vad jag upplevt. Vilka var egentligen årets signalord, sett från min horisont? Två av förra årets snackisar – digitalisering och att bygga med kvalité – är fortfarande heta. Kopplingen till standardisering …Läs mer »
Skrivet av Suzanne Pluntke den 7 juli 2017 18:08