Boverksbloggen

En osorterad buffé av mötesplatser

Almedalen erbjuder en osorterad buffé av mötesplatser, seminarier och event, från ”Tantpatrullen” till ”Syndikalisterna”. På Donners plats förklarar Tantpatrullen hur kvinnor strukturellt missgynnas ekonomiskt och kräver ett rättvist pensionssystem. Längs gatan ner mot Almedalen är det skinande blanka lyxbilar på …Läs mer »
Skrivet av Boverket den 5 juli 2019 11:17

En omskakande dokumentärfilm om bostadsmarknaden

På måndagen arrangerade biståndsorganisationen We effect en förhandsvisning av Fredrik Gerttens dokumentärfilm Push. Fredrik Gertten var själv där och berättade om idén till filmen och hur filmarbetet bedrivits. Även Leilani Fahra, FN:s rapportör i bostadsfrågor, var på plats. I filmen …Läs mer »
Skrivet av Boverket den 4 juli 2019 10:44

Vad krävs för att öka produktionen av bostäder som folk har råd med?

”Hur ska bostadskrisen lösas? Vad krävs för att öka produktionen av bostäder som folk har råd med?” Under denna ambitiösa rubrik fick bostadsminister Per Bolund, Adam Cocozza, vd för Botrygg, Hyresgästernas ordförande Marie Linder och Johan Castwall, exploateringsdirektör för Stockholms stad …Läs mer »
Skrivet av Boverket den 3 juli 2019 08:21

Storstäderna på plats i Almedalen

Många seminarier blir det på en dag! Inga svårigheter att hitta seminarier med bostadsfrågor i Almedalen. ”Den stora utmaningen är inte att bygga fler bostäder utan att bygga bostäder som folk har råd att bo i”, sa Johan Löfstrand (s) …Läs mer »
Skrivet av Ulrika Hägred den 5 juli 2016 22:52

Bostadsforum 2016 i Stockholm

Två dagar med intressant program. Boverket finns på plats både bland talarna och bland åhörarna. Bristen på bostäder är en av de större samhällsfrågorna just nu. De närmaste åren kommer allt fler nya bostadsmarknaden, inte bara unga som flyttar hemifrån …Läs mer »
Skrivet av Boverket den 21 april 2016 08:52

Bostadsöverskott i Almedalen

Intrycken man får i Almedalen styrs naturligtvis av vilka seminarier man går på och vilka människor man träffar – men först som sist – det känns som om halva Boverket borde varit där för att täcka alla seminarier som har …Läs mer »
Skrivet av Boverket den 3 juli 2014 17:01

Hej alla hyresvärdar som ska bygga om!

Idag lägger vi upp en digital vägledning i boendeinflytande vid ombyggnad på Boverkets webbplats. Jätteroligt, tycker vi som arbetat med det här! Det känns väldigt bra att vi nu lyckats landa detta projekt, som inneburit nya utmaningar på flera sätt. …Läs mer »
Skrivet av Boverket den 26 maj 2014 14:17

Plan- och bostadsdagarna i Kiruna 20 maj

Förändring och omvandling är det övergripande temat på årets Plan- och bostadsdagar. Så passande när länsstyrelsernas årliga stora konferens om planering, byggande och boende i år hålls i Kiruna. Staden står för en gigantisk utmaning där stora delar av stadens …Läs mer »
Skrivet av Boverket den 21 maj 2014 13:30

Bostadsbyggandet kan öka betydligt i Stormalmö

Bostadsmarknaden har utvecklats betydligt svagare i Stormalmö än i de två andra storstadsområdena de senaste sex åren. Bostadspriserna har fallit, bostadsrättsbyggandet har avtagit och småhusbyggandet har stabiliserats på en låg nivå. Flera indikatorer finns nu på att bostadsmarknaden kan vara på …Läs mer »
Skrivet av Rebecka Mogren den 23 april 2014 15:29