Boverksbloggen

Det pågående digitaliseringsarbetet

I går var jag (Fredrik Olsson) och Petronella Enström på utbildning på Riksarkivet om förvaltningsgemensamma specifikationer, FGS:er. Detta var i koppling till ”Får jag lov?”-projektet. ”Får jag lov?”-projektet Detta är ett projekt med 48 deltagande organisationer samt stött av Vinnova. …Läs mer »
Skrivet av Boverket den 22 november 2017 16:13

Kick off med ”Får jag lov?”-projektet

Nu i onsdags och torsdags (18-19 januari) hade ”Får jag lov?”-projektet kick off på den relativt nybyggda Helsingborg arena. Syftet med kickoffen var att sparka igång steg två i projektet. ”Får jag lov?” är ett projekt som ska utveckla gränssnitt …Läs mer »
Skrivet av Boverket den 24 januari 2017 10:34

Det händer mycket inom e-förvaltning kopplad till PBL!

Pengar till projekt om erfarenhetsutbyte kring digitalisering av PBL-processen Ett antal kommuner och en länsstyrelse fick 1 776 380 kronor från Boverket via PBL Kompetens för utveckling av e-tjänster inom planområdet. En förutsättning för att få medel är att det de gör ska …Läs mer »
Skrivet av Maria Rydqvist den 23 april 2015 16:14

Många positiva reaktioner på Boverkets webbplats

Vår nya webbplats släpptes 1 oktober 2014 och vi har fått många reaktioner med både ris och ros. Det är många som hör av sig till webbredaktionen genom funktionen Hjälpte informationen dig som finns på varje webbsida. Vi är tacksamma om du …Läs mer »
Skrivet av Webbredaktionen den 10 februari 2015 07:20

Regeringen satsar på digitala lösningar för ökat bostadsbyggande

Den 4 februari var vår IT-minister, Mehmet Kaplan, med på E-legitimationsnämndens årliga konferens om Svensk e-legitimation, E-legitimationsdagen. Där pratade han åter igen om behovet av att snabba upp utvecklingen mot medborgarcentrerade e-tjänster. Regeringen, som har e-förvaltningsmålet att myndighetsväsendet ska bli enklare …Läs mer »
Skrivet av Maria Rydqvist den 9 februari 2015 10:36

Pengar till digitalisering i budgetpropositionen

Det är viktigt att modernisera och effektivisera den offentliga sektorn för att ge bättre service åt medborgarna. Regering och riksdag vill inte längre se att enskilda myndigheter ser sig som separata enheter skilda från andra. I stället vill man se …Läs mer »
Skrivet av Maria Rydqvist den 28 januari 2015 13:02

Kaplan vill satsa på digitala lösningar för ökat bostadsbyggande

Mehmet Kaplan talade på Internetdagarna den 25 november. Då försäkrade han att trots att det på hans kort står bostads- och stadsutvecklingsminister, så är han även it-minister. Under talet lyfte han hur viktigt det är med digitalisering. Det är enligt …Läs mer »
Skrivet av Maria Rydqvist den 27 november 2014 17:03

Nu är din nya webbplats lanserad

Gå in och testa den och se vad du tycker. Vi hoppas att du ska bli nöjd och att du vill fortsätta att utveckla webbplatsen och förbättra den tillsammans med oss.
Skrivet av Jonas Fränne den 1 oktober 2014 12:28

Intresset för e-tjänster ökar!

I förra veckan var jag (Maria Rydqvist) på möte med Stockholm Business Alliance (SBA). Det är ett partnerskap mellan 52 kommuner i Stockholmsregionen som bland annat arbetar med digital näringslivsservice. Jag var med och pratade om dPBL, Boverkets projekt för digitaliserad …Läs mer »
Skrivet av Maria Rydqvist den 29 september 2014 15:29

Strax är det dax för vår nya webbplats!

Den 1 oktober lanseras Boverkets nya webbplats. Nya boverket.se görs i följsam design och fungerar lika bra på datorer som på läsplattor och i mobiltelefoner. Samtidigt lanseras även handböckerna för plan- och bygglagen och bostadsanpassningsbidraget med följsam design. Under det …Läs mer »
Skrivet av Jonas Fränne den 25 september 2014 19:54